Om Sangverket

IMG_0956Sangverket kan defineres som et kammerkor. Vi synger en del klassisk, men har også hatt mye fokus på bredde opp gjennom årene.

Sangverket ble etablert i 1980. Koret består i dag av ca. 25 sangere i alderen 25 til 60 år. Dirigent er Camilla Marie Bjørk Andreassen. Hun har et nært samarbeid med arrangør og komponist, kantor Terje Baugerød.

Korets musikalske spennvidde er stor, og av tidligere gjennomførte prosjekter kan blant annet nevnes Mozarts Requiem, Requiem av John Rutter, Requiem av Gabriel Faure, egen Prøysen- forestilling med CD innspilling, Folketonekonsert, Afrikansk messe, Negro spirituals med mer, prosjekt med norsk-afrikanske folketoner i samarbeid med Solo Cissokho og Per Oddvar Hildre.

Camilla Marie Bjørk Andreassen kommer opprinnelig fra Fredrikstad, og har hele livet vært aktiv som korsanger og senere dirigent i flere av Østfoldbyene. Hun har også fra ung alder gjort solistiske oppdrag, noen av disse med kor, blant annet i sceniske oppsetninger av kirkespill og lignende. Etter tre år på musikklinjen ved Greåker videregående skole, flyttet hun til Oslo for å studere musikkpedagogikk og klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole. Hun mottar her sin sangundervisning fra blant annet Folke Bengtsson og Randi Stene, samt timer i folkesang og kveding hos Unni Løvlid. Ved siden av studiene og solistisk virksomhet har Camilla Marie hatt flere oppdrag som dirigent og sangpedagog i Osloområdet. Hun synger selv i Vokalgruppen Fauna, og i Østfold Operakor hvor hun har vært med siden 2005. Camilla Marie har erfaring fra mange musikalske sjangre, og ved siden av klassisk musikk, er folkemusikk og viser noe som ligger hjertet nært. Gjennom undervisning, skapende og utøvende virksomhet ønsker hun å glede og gi gode opplevelser både for publikum og utøvere.

Terje Baugerød jobber som kantor (organist) i Ris kirke i Oslo. Han er også aktiv som komponist / arrangør og frilansmusiker. Som organist er han opptatt av å trekke inn andre musikalske stiler og uttrykk enn det som er vanlig i norske gudstjenester. Han mottok stipend fra Statens Kunstnerstipend i 2003 i kategorien ”populærkomponister” for å komponere på fulltid en periode. Han har utgitt mange noter på Norsk Musikforlag. I januar 2004 var han noen uker i Mali, Vest-Afrika, på research i forbindelse med et større komponist-oppdrag. Terje Baugerød har laget korarrangementene på mye av stoffet koret har gjort i senere tid.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: