Sangverkets julekonsert: Den fagraste rosa

14. desember 2020, kl. 1800 i Ris kirke

I konserten «Den fagraste rosa» inviterer Sangverket til en stemningsfull julekonsert der temaet om det gode som alltid vil springe frem på tross av «klunger» og kulde, får stå i fokus.

Akkompagnert av Peder Varkøy på orgel og piano, og med Linnéa Sundfær Casserly som sopran- og blokkfløyte-solist, får publikum høre koret synge sanger fra den norske og britiske sangtradisjonen.

Mandag 14.desember holder Sangverket sin julekonsert «Den fagraste rosa» i Ris kirke. Gleden over igjen å kunne fylle dette vakre kirkerommet med korsang, har denne høsten minnet oss på hvor viktig sangen, musikken og fellesskapet er for oss. Vi gleder oss stort til å kunne dele dette med et publikum, gjennom en vakker, neddempet og stemningfull konsert.

Tittelen er hentet fra Elias Blix’ oversettelse av H. A. Brorsons julesalme, hvor rosa er et symbol på det vakre, rene som blomstrer på tross av «klunger» og kulde. Temaet om det gode som uansett vil bryte frem, finner vi blant annet igjen i den britiske «In the bleak midwinter», i vår norske oversettelse «I den kalde vinter», og selvsagt i den vakre «Det hev ei rose sprunge».

«Den fagraste rosa» fremføres denne kvelden, sammen med en rekke kjente og mindre kjente julesanger fra den norske og britiske tradisjonen, i et nyskrevet arrangement av vår egen dirigent Camilla Marie Bjørk Andreassen.

Med oss i år har vi også sopran- og blokkfløyte-solist Linnéa Sundfær Casserly. Hun harmonerer godt med Sangverkets talenære og lette klang, både gjennom sitt blokkfløytespill, og sin varme og fløyelsmyke stemme, og tilfører flere av arrangementene ekstra glans og skjønnhet.

Ved tangentene sitter pianist og organist Peder Varkøy, som med et underfundig, transparent og inspirerende akkompagnement skaper et trygt fundament, og sømløse overganger som gir mulighet for en god dramaturgi gjennom konserten.  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: